13 Mart 2022 Pazar

MANTI TARİFİM

MANTI TARİFİM


Malzemeler;
1 kg un
10 adet yumurta
1 yemek kaşığı tuz
Yarım kg kıyma (dana kol tek çekim)
2 adet orta boy suğan
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 çay kaşığı karabiber

Yapılışı;
Kıyması hazırlanır,




Kıymayı bir kaba alırız, tuz ve karabiberini ilave edip, soğanları olabildiğince küçük doğrarız. Güzelce yoğurup, streçliyerek buzdolabına kaldırırız. Önceden kıymayı hazırlamamızın nedeni, kıyma ve soğanın özdeşleşerek, lezzetlerinin birbirlerine karışması.

Mantı hamurumuzun hazırlığı,








 Hamurumuzu yoğuracağımız kaba, önceden yıkamış olduğumuz 10 adet yumurta kırılır. Yumurtalar çırpılıp, üzerine 1 kg un ve 1 yemek kaşığı tuz ilave edilerek, güzelce yoğrulur. Elde ettiğimiz hamurumuzu streçliyerek, temiz bir havlu yada beze sarıp 1 saat kadar bekletilip, tekrar yoğrulur. Yarım saat dinlendirilip 3 eşit parçaya ayırarak ayırdığımız bezeler yoğrularak, yuvarlanır. Tek tek streçleyerek, tekrar yarım saat dinlendirilir. Mantı hamurumuz açmaya hazırdır.






  















Derin Dondurucuda Şoklarız





Deniz Börülcesi Mezeleri

Deniz börülcesi mezeleri, zeytinyağlı, yoğurtlu pratik tarifleri

12 Mart 2022 Cumartesi

BROKOLİ

BROKOLİ



 MALZEMELER;

Dilediğiniz miktarda brokoli
Bir adet limon
Bir çay kaşığı kırmızı pul biber
Bir tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
Sirke

YAPILIŞI;

Tuz, kırmızı biber, sıvı yağ buluşur

Bir tam limon sıkılır

Karıştırılır

Yıkanır ve sirkeli suda bekletilir

Süzülür

Su kaynatılır
Kaynar suda 7 dakika


Maksimum 7 dakikada alınır

Diri ve lezzetli kalır

Sosa batırılarak yenir
Afiyet olsun


11 Mart 2022 Cuma

Dağ Kekiği Salamurası Pratik Meze Tarifi

Dağ kekiği salamurası tarifi, basit, kolay, pratik, meze yapımı tarifini bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim

10 Mart 2022 Perşembe

GRİP ŞURUBU

GRİP ŞURUBU
Aylardan Kasım, kış kendini yavaş yavaş hissettirirken yaptığım ve uyguladığım karışımı sizlerle paylaşmak isterim. Çok etkili ve faydasını gördüğüm, gribal enfeksiyonların dışında, romatizma ağrıları, mide bulantıları, araç tutmaları ve daha birçok faydası olan zencefilli karışımımı sizlere de tavsiye ederim. Sağlıklı bir kış geçirmeniz dileğiyle, sevgiyle kalın. 



Malzemeler;

200g bal
3-4 dilim limon
3 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil


Hazırlanışı;
Zencefil 3 tatlı kaşığı miktarınca rendelenir. Karışımı hazırlayacağımız cam kaba yada kavanoza, ince bir dilim limonu çekirdeklerini çıkarıp yerleştirip üzerine rendelediğimiz zencefilleri ilave ederiz. Üzerine tekrar ince bir dilim limon konup, yaklaşık 200g balımızı ilave ederiz. Dilerseniz limon miktarını arttırabilirsiniz. Kapalı bir şekilde 2 ay kadar bekleyebilir, tahta kaşıkla kullanılması uygundur. Çay olarakta içebilirsiniz. Dilerseniz benim yaptığım gibi sabah akşam bir tatlı kaşığı yutabilirsiniz. Afiyet, şifa olsun.







 

 

9 Mart 2022 Çarşamba

KREMALI BROKOLİ ÇORBASI

KREMALI BROKOLİ  ÇORBASI

Brokoliyi sevmeyen birinin bile rahatlıkla içebileceği, nefis bir brokoli çorbası.

Malzemeler;



Yarım kg brokoli
Bir adet soğan
Bir paket krema ( 200g lık )
Yarım çay bardağı kırmızı mercimek
Su
Tuz
Kırmızı pul biber ( sunum için )

Yapılışı;

Brokoliler ve soğan yıkanıp tencereye alınır. Üzerine aşacak kadar su doldurulup, tuz eklenerek kaynamaya bırakılır. Yarım çay bardağı mercimeğimiz de ilave edilerek, 20-25 dakika kadar kaynatılır. Kaynayan karışımımız blander yardımıyla ezilir. Kreması eklenerek, 5-10 dakika kadar kaynatılarak altı kapatılır. Bir süre dinlendirilip kırmızı pul biber ilavesiyle servis edilir. 

Afiyet olsun.








8 Mart 2022 Salı

ISPANAK TARİFİM

ISPANAK TARİFİM


Çok sevdiğim ıspanak. En çok sevdiğim de o küçük pembe pembe kökleri. Olabildiğince en uç kısmından minicik kestiğim, asla doğramadan, sirkeli suya batırarak 15-20 dakika beklettikten sonra, 6-7 kez yıkayıp, iri iri doğrayarak pişirdiğim ıspanak. Ailece hepimizin en sevdiği ...
Özellikle de oğlumun, ev yoğurdu eşliğinde en az iki koca tabak yediği sebzelerden biri. Vitamin kaybına uğramaması için elimden geleni yaptığım, ellerimin donmasına rağmen hiç vazgeçemediğim lezzet ...



Malzemeler;
1 kg ıspanak
1 adet soğan
1 kase domates ( Yazdan hazırladıklarımdan )
200 g kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
1 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı;
Genelde derin dondurucuya kavurup koyduğum soğanları kullanırım. Büyükçe bir tencereye soğanları koyup, üzerine kıymayı ilave ederek, bir müddet kavururuz. Domatezlerimizi ilave edip, lezzetlerinin birbirlerine karışmasını sağlayarak, beş dakika daha kavururuz. Tuz, karabiber ve yağımızı ilave ederek, yıkayıp iri iri doğradığımız ıspanaklarımızı, üzerine ekleyip, pirincimizi de ilave ederek, tencerenin ağzını kapatıp 10 dakika orta ateşte pişirerek, toz şekeri de ilave edip, maksimum beş dakika daha kaynatarak, ocağın altını kapatıp, kapağını açmadan yaklaşık otuz dakika dinlendiririz. Afiyet olsun.