14 Ekim 2013 Pazartesi

ŞEKERPARE

Şekerpare Tarifim


Malzemeler

Hamuru için;
4 su bardağı un
1 paket margarin
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta ( birtanesinin sarısı şekerparelerin üzerine sürülecek )
1 kahve fincanı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbeti için;
4 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
Yarım limon

Üzeri için;
Fındık

 
 
 
Yapılışı;
 
Şerbeti;
Su ve şeker bir tencereye konularak kaynatılır. Kaynadıktan sonra limon sıkılarak, 10 dakika daha kaynatılarak,  ocak kapatılarak ılınmaya bırakılır.
 
Şekerpare Hamru;
Pudra şekeri ve margarin yoğurma kabına alınarak, bir birine yedirilir. Yumurtalar, birtanesinin sarısı ayrılarak, malzemelerin üzerine eklenir. Sırasıyla irmik, kabartma tozu, vanilya ve un eklenerek, yumuşak bir hamur elde edilir.
 
Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparılarak, elimizin ayası ile yuvarlatılıp, hafifçe yassıtılarak, yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek, herbirinin ortasına birer adet fındık batırılıp, 180 derece fırında üstü kızarana dek pişirilir.  Fırından çıkarıldıktan beş dakika sonra şerbeti üzerine dökülerek bekletilir. Servise hazır hale gelir.
 
Afiyet olsun
 














 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder