29 Eylül 2012 Cumartesi

ELMALI PASTA TARİFİ

ELMALI PASTA TARİFİ


MALZEMELER

Yarım paket katı yağ
Yarım su bardağı riviera sıvı yağ
Bir su bardağı toz şeker
Bir su bardağı yoğurt
Bir paket kabartma tozu
Bir paket vanilya
Birbuçuk çorba kasesi un

Üç adet orta boy elma
Bir tatlı kaşığı tarçın
Bir çorba kaşığı toz şeker
Üzeri için pudra şekeri

Hazırlanışı

İç hazırlığı;
Elmalar soyulur, rendelenir

Pişirilir

Tarçın ve şekerle buluşur
Soğumaya bırakılır


Soğuması açısından ilk önce iç hazırlanır, elmaları rendeleyerek suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
Ocaktan almadan iki üç dakika önce tarçın ve toz şekerini ilave edip karıştırıyoruz, üç dakika içinde suyunu çekmişse altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.

Hamurun hazırlanışı;








Hamur fazla yoğurulmaz

Bir kaba önce sıvı yağ, sonrasında sırayla katı yağ, yoğurt, şeker, un, vanilya ve kabartma tozu ilave ederek yoğrulur, kıvamı kulak memesinden daha yumuşakça olmalıdır.

 Elmayla hamurun buluşması;





















160 derecede 25-30 dakika üstü kızarmayacak şekilde pişirilir. 
160 derecede 25-30 dakika pişirilir
Soğumaya bırakılır

Pudra şekeri serpilir


Afiyet olsun





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder