26 Temmuz 2022 Salı

PROFİTEROL TARİFİM

PROFİTEROL TARİFİM


Malzemeler;
Hamuru için;
1,5 su bardağı un
4 adet yumurta
100 g tereyağı
1,5 su bardağı su
1 fiske tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker

Kreması için;
3 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya

Çikolata sosu için;
2,5 su bardağı süt
2,5 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 adet yumurta

Yapılışı;
Öncelikle hamurunu hazırlıyoruz. suyu tencereye alırız. Su kaynamaya başlarken, tereyağını ilave ederiz. Tereyağımız eridikten sonra, un, tuz ve şekeri ilave ederek hızlıca karıştırırız. Karıştırmaya ara vermeden, un kokusu gidene kadar, yaklaşık üç, dört dakika karıştırmaya devam ederiz. Kenara alıp soğumasını bekleriz.






Kremanın tüm malzemeleri, vanilya dışında bir tencereye alınarak blender yardımıyla iyice karıştırılır. Ocağa alınarak, kaynayıp göz göz olana kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. Altı kapatılıp soğumaya bırakılır. Soğuyan kremamıza vanilya ilave edilerek iyice karıştırılır ve beklemeye alınır.







 Çikolata sosu için, tüm malzemeler yine bir tencerede buluşarak, blender yardımıyla iyice karıştırılır. Ocağa alınır, sürekli karıştırılarak yine göz göz olana kadar pişirilir. Sonrasında bir kenara alınarak soğumaya bırakılır.










 Soğuyan hamurumuza bir yumurta  ilave edilir ve hamur iyice yoğurulur. Sonrasında aynı işlem ikinci yumurta, üçüncü yumurta ve dördüncü yumurta için uygulanır. Hamur iyice yoğurularak elimize yapışan bir hamur elde edilir.








10-15 dakika kadar dinlendirdiğimiz hamurumuzdan, tatlı kaşığı yardımıyla cevizden az küçük parçalar alınıp, yağlı kağıt yada yağladığımız tepsiye kabarma miktarı düşünülerek dizilir. 180 dereceye ayarladığımız soğuk fırına konulur, kabarıp hafif pembeleştiği anda fırın kapatılır. Yaklaşık 25 dakika kadar süren bu işlem den sonra fırın kapağı açılmaz 7-8 dakika beklenir. Tepsi fırından çıkarılır 20 dakika dinlendirilir. 


Pişirdiğimiz hamurlardan bir tane alınarak enlemesine ikiye kesilir, hazırladığımız krema bol miktarda içine doldurulur. Bu şekilde servis tabağına dizilir. Üzerine hazırladığımız çikolata sosu dökülerek servis edilir.








Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder