11 Mart 2013 Pazartesi

KARPUZ PASTA

KARPUZ PASTA


Malzemeler ;
 
Keki için:
3 kahve fincanı un 
3 kahve fincanı toz şeker
3 yumurta
1 kahve fincanı damla çikolata
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
 
Kreması için:
4 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 kutu labne peynir
1 kutu krem şanti ( ikili paket ) bir su bardağı soğuk süt ile çırpılıp buzdolabında bekletilmiş.
1,5 çay kaşığı yeşil sıvı gıda boyası
1,5 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
 
Kekimizi ıslatmak için 1 paket çilekli süt


Yapılışı;
 
Kekin hazırlanması;

Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpıldıktan sonra un, vanilya ve kabartma tozu ilave edilerek tekrar çırpılır. Kırmızı gıda boyası ve damla çikolatalar ilave edilerek çırpmaya devam edilir, yağladığımız yuvarlak bir kelepçeli kek kalıbına boşaltılarak 170 dereceye getirdiğimiz fırınımıza konulur. 40-45 dakika pişirildikten sonra fırınımızdan çıkartıp soğumaya bırakılır. 

Krema;
 4 yemek kaşığı unumuzu bir tencereye alarak üzerine süt ve toz şekerimizi ilave ederek kaynayıp göz göz olana kadar pişmesini sağlayıp altını kapatıp soğumaya bırakırız. 

Soğuyan kremamıza labne peynirimizi ve vanilyamızı ilave ederek mikserle güzelce çırparız. 1 su bardağı süt ile iyice çırpıp katılaştırdırdığımız ve buzdolabında soğuttuğumuz krem şantimizi de kremamıza ilave ederek tekrar mikserle iyice çırparız. Kremamızı biri birazdaha fazla olacak şekilde iki kaba böleriz. Fazla olan kremamıza kırmızı gıda boyamızı ilave ederek mikserle iyice çırparız. Az olan kremamıza ise yeşil gıda boyamızı ekleyerek mikserle güzelce çırpıp, her ikisinide buzdolabına kaldırıp yaklaşık bir saat kadar katılaşmasını sağlarız.


Sıra tüm malzemelerimizn birleşmesine geldi.
Öncelikle kekimizi enlemesine ikiye kesip, çilekli sütümüz ile her iki parçayıda da eşit miktarda ıslatırız. Resimde de görüldüğü gibi pastamızı sunacağımız servisin üzerine dört parça yağlı kağıt serip kekimizin bir parçasını üzerine yerleştiririz. Hazırladığımız kırmızı kremamızdan kekimizin üzerine yayarız. Üzerine damla çikolatalardan serpiştirerek ikinci katımızı üzerine kapatırız. Kekimizi kalan kırmızı kremamızla güzelce kaplayıp yaklaşık otuz dakika kadar buzdolabında beklettikten sonra yeşil kremamızı pastamızın yan duvarlarına elimizden geldiğince düzgün bir şekilde sıvarız. Pastamızın üzerine damla çikolata serpiştirerek buzdolabında bir gece dinlendirdikten sonra servise sunarız.
 
Afiyet olsun.

Bu pastamın fikir kaynağı gulgunbozkurt.blogspot.com'a teşekkürlerimle































 


 


1 yorum:

  1. Ellerine sağlık.Çok güzeldi.Ben de yakın zamanda deneyeceğim.

    YanıtlaSil