30 Mart 2013 Cumartesi

TAM BUĞDAY UNUNDAN DERE OTLU KEK

TAM BUĞDAY UNUNDAN DERE OTLU KEK


Malzemeler;

Birbuçuk demet dere otu
Üç adet oda ısısında yumurta
Bir paket kabartma tozu
Bir çay kaşığı karbonat
Üçbuçuk su bardağı tam buğday unu
Bir çay bardağı sızma zeytin yağı
Bir su bardağı yoğurt
Birbuçuk su bardağı peynir
Bir çay bardağı haşhaş
Bir tatlı kaşığı tuz
Bir tatlı kaşığı acı kırmızı toz biber
Bir çay kaşığı zencefil
İsteğe bağlı üzerine serpmek için susam yada çörek otu


Yapılışı;

Tuz ve yumurta güzelce çırpılarak, yoğurt ve sıvı yağ ilave edilir. Dere otu dışındaki tüm malzemeler eklenerek, güzelce karıştırılır. Yıkayıp, ince ince doğradığımız dere otlarımız da karışıma eklenerek, bir kez daha karıştır. Kek harcımızı yağladığımız kek kalıbına dökerek, 180 derecede ısıttığımız fırınımızda, 50-55 dakika kadar pişirilir. Soğuk yada ılık servise sunulur. 

Afiyet olsun. 




















2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık ...
    Ben de un olarak sadece tam buğday unu kullanıyorum :)
    Eğer yağsız tam buğday unlu kekime bakmak isterseniz işte tarifim :

    http://tambugdayim.blogspot.com/2013/04/yagsz-tam-bugday-unlu-kekim.html

    Sevgiler...

    YanıtlaSil