23 Mart 2013 Cumartesi

KARPUZ KURABİYESİ

KARPUZ KURABİYESİ



Malzemeler :

100 g tereyağı
Bir adet oda ısısında yumurta
Yarım çay bardağından biraz az zeytinyağı
Bir su bardağı pudra şekeri
Bir çay kaşığı kabartma tozu ( kesinlikle fazla koymayalım, şekli bozulur. )
Dört su bardağı un
Bir çay bardağı mısır nişastası
Bir yemek kaşığı toz zencefil
Süsleme için damla çikolata
Kırmızı ve yeşil gıda boyası  


Yapılışı :

Gıda boyası ve damla çikolata haricindeki tüm malzemeler yumuşak bir hamur elde edilinceye kadar yoğurulur. Elde edilen hamur üç parçaya ayrılır. Hamurlarımızın bir parçası kendi orjinal renginde kalır, diğer iki hamurumuzdan birine çay kaşığının ucu ile yeşil gıda boyası eklenerek, hamur yeşile dönene kadar yoğurulur. Kalan hamurumuza da aynı şekilde kırmızı gıda boyası eklenerek, iyice yoğurulur. Kendi orjinal renginde kalan hamurumuz, ikiye bölünerek diğer parçası bir kenara alınır. Kırmızı hamurumuz, aşağıdaki resimde de görüldüğü gibi, kalın bir silindir halinde yuvarlanır. Kendi renginde ki hamurumuz, yağlı kağıt üzerinde, uzun ve ince bir şekilde açılarak, kenarları bıçak yardımı ile düzeltilip, kırmızı silindirimizin üzerine itinalı bir şekilde yağlı kağıt yardımıyla sarılır. Fazla gelen kısmı kesilerek ayrılır. Aynı şekilde yeşil hamurumuzu da ince bir şekilde açıp, kenarlarını düzelterek, yine yağlı kağıt yardımızyla, oluşan silindirimizin üzerine sarılır. Elimizdeki kalın rulomuz, çok dikkatli bir şekilde, streç filme sarılarak, bir gece buzdolabında bekletilir. 

Rulomuzu buzdolabından çıkarıp, yarım santim kalınlığında keseriz. Kestiğimiz daireleri, ortadan ikiye bölerek yağlı kağıt koyduğumuz tepsimize, aralıklarla dizilir. Oluşan dilimlerimizin üzerine üç adet damla çikolata aralıklı, hafif batırılarak karpuz dilimlerimiz oluşturulur. 170 derecede önceden ısıttığımız fırınımızda, maksimum 15 dakika pişirilerek bir spatula yardımıyla çıplak tel ızgaraya çıkartılarak soğutulur. Afiyet olsun.

Not: Kendi orjinal  renginde artan hamurumuz, istediğiniz şekiller oluşturularak, aynı ısı ve sürede pişirilerek, afiyetle yenir.

Karpuz kurabiyelerni ilk kez pastakasri.blogspotcom'da resimini görerek, heycanlanıp yapmaya karar verdim. fakat tarifi o anda bloğunda bulamadığım için paylaşan tüm blogların tariflerini okuyarak, en nihayetinde eyerhagu.blogspot.com'dan okuyup kendi tarifimi, yeni eklemelerle ve fırın ısısını ve süresini değiştirerek oluşturdum. Kendilerine teşekkür ederim.



















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder