24 Mayıs 2012 Perşembe

Evde Yoğurt Nasıl Yapılır ?



Evde Yoğurt Nasıl Yapılır ?
Evvela iyi bir sütçü bulunur ;  Genelde bütün semtlerde dolaşan sütçüler vardır yada bazı marketler sipariş üzerine özel günlük süt getirirler. Sütümüz güzelce kaynatılır  ;  Kaynamaya başladıktan sonra 7-8 dakika daha kaynatmakta fayda vardır. Sütü ocaktan alırız.  Sonra süt serçe parmağımızı yakar yakmaz bir ısıya geldiğinde Miktarına göre mayalama işlemine başlarız.










 Örneğin ; 2 Lt. süte 2-3 yemek kaşığı yoğurt ilave ederek homojen bir şekilde dağılmasını sağlarız . Sıcak bir masa örtüsü veya benzer bir örtü ile sarıp 3-4 saat hiç dokunmadan mayalanmaya bırakırız. Sonra üzerini açıp  kapağı açık bir şekilde buzdolabında 24 saat hiç ellemeden bekletiriz. Artık yoğurdumuz afiyetle yemek için hazırdır…



7 yorum:

  1. Una vera delizia!!!! Ciao, a presto

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Una forma muy sencilla de preparar el yogurt caseo.
    Saludos

    YanıtlaSil
  4. bende yoğurdu evde yapanlardanım. hazır yoğurt hiç almam ellerine sağlık senin yoğurtta çok güzel görünüyor. afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  5. Hurrah, that's what I was seeking for, what a data!

    present here at this website, thanks admin of this website.


    Also visit my web blog: top mattresses 2014

    YanıtlaSil
  6. Thanks in support of sharing such a pleasant opinion, posdt
    is nice, thats why i have read it fully

    Also visit my website: international travel and health insurance, ,

    YanıtlaSil