15 Aralık 2012 Cumartesi

SOMON IZGARA

SOMON IZGARA


Malzemeler;


3 dilim somon
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı sirke
Yarım çay bardağından az sızma zeytin yağı

Yapılışı:

Marinesi ;

Marine edeceğimiz düz ve geniş bir kapta; tuz, karabiber, kırmızıbiber, toz şeker, zeytin yağı ve sirke karıştırılır. Somon dilimlerimiz, bu karışıma, önlü arkalı bulanır. Bir çatal yardımıyla somonlarımızın tüm yüzeyi korkusuzca delinir. Böylelikle, somonlarımız karışımımızı içine çekecek ve lezzeti üst düzeyde olacaktır. Bir kaç saat yada bir gece (Ben 4 saat beklettim) marine edilir.

Izgarası;

Tavamızı ocağa alır, orta ateşte iyice ısınmasını sağlarız. Kızgın tavamıza, marine ettiğimiz somonlarımızı yerleştiririz. Alt bölümü tam olarak kızardıktan sonra, çevirip diğer bölümünün iyice kızarmasını sağlarız. Bu arada ateşimizin ayarıyla oynamamalıyız ki somonlarımız sularını salmasın yada aniden yanmasın.

Hem kolay hem pratik ayrıca somonu bana sevdiren nefis bir tarif, herkese tavsiye ederim.

Afiyet olsun.





























Servis yapacağımız tabağımız çok kısık ateşte ısıtılır



1 yorum:

  1. Somona bayılırım, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil