31 Mart 2013 Pazar

FIRINDA LEVREK SARMA

 KARİDESLİ LEVREK SARMA


Malzemeler ;

2 adet, fileto olarak kesilmiş levrek
250 g karides
3-4 parça brokoli
2 adet kırmızı tatlı biber
2 diş sarımsak
1 çay bardağı krema
2-3 yemek kaşığı zeytin yağı
Tuz
Karabiber
Üzerine; kaşar peynir dilimleri ( 4 dilim ), çeri domates, maydanoz
Yeterli miktarda kürdan


Yapılışı;

 Yıkayıp, sirkeli suda beklettiğimiz sebzelerimizi, dilediğimiz şekilde doğrayarak, sarımsak ve zeytinyağımızı da ilave edip, 3-4 dakika soteledikten sonra, karideslerimizi de ekleyerek 2-3 dakika daha kavururuz. Karabiber, tuz ve kremamızı da ekleyerek, yaklaşık 4-5 dakika daha pişirdikten sonra, altını kapatır ve levrekle buluşturmaya hazır hale getiririz.   

Levrekle buluşma;

Levreğimizi aşağıdaki resimde de görüldüğü gibi yayıp, üzerine pişirdiğimiz karidesli harcımızdan  yeterli miktarda (1-1,5 yemek kaşığı) koyarak, dikkatli bir şekilde sarıp, kürdan yardımıyla dikiş diker gibi tuttururuz. Bir fırın kabına oturtarak, 180 dereceye ayarladığımız fırınımızda, 25-30 dakika pişirip, fırından çıkartırız. Her bir levreğimizin üzerine, kaşar peyniri ve yarım çeri domates konularak tekrar fırına veririz. Kaşarımız eriyip hafif pembeleşince, fırından çıkartarak yoğun sıcaklığı geçtikten sonra, maydanoz yapraklarıyla süslenerek, sunuma hazırlanır.

Afiyet olsun. 









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder