4 Ekim 2012 Perşembe

HAMSİ KUŞU

HAMSİ KUŞU

Malzemeler;

2 orta boy beyaz soğan
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
600 gram kılçığından ayıklanmış hamsi

Yapılışı;

Soğanlar yemeklik doğranır, 1 çay kaşığı tuzla ovulur. Maydanozlar yıkanır, soğanların içine doğranır. 1 çay kaşığı kırmızı biber, 1 çay kaşığı kara biber ve kalan tuz ilave edilir, karıştırılır. 
3 adet yumurta kırılıp, çırpılır. Derin bir kapta un hazırlanır. 


















Bir adet balığı, sırtı avucumuzun içine gelecek şekilde yerleştirip, içine hazırladığımız soğan harcını koyarız. Üzerine bir tane daha balığı, sırtı yukarı gelecek şekilde kapatırız. Avucumuzla birbirine iyice yapıştırırız. Dikkatli bir şekilde unlayıp, yumurtaya buladıktan sonra kızgın yağda kızartırız.











Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder