5 Mayıs 2013 Pazar

KARNIYARIK

KARNIYARIK TARİFİM
 

Malzemeler

4 adet patlıcan
300 g dana kıyma ( tranç )
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
2 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
2 adet sivri biber
3 diş sarımsak
tuz
Salçayı açmak için bir subardağı su


Yapılışı

Patlıcanlar aralıklı ( pıjama ) şeklinde soyulup, tuzlu suda 30-40 dakika kadar bekletilir.  Isıtılmış sıvı yağda ( yarım çay bardağı sızma zeytin yağı ) hertarafı kızrtılır ve bir fırın kabına konulur. Soğanlar yemeklik doğranarak yarım çay bardağı sıvı yağ ilavesiyle kavrulur. Kıyma , küçük küçük doğranmış sarımsak ve baharatlar da eklenerek bir miktar daha kavrulur. Küp küp doğradığımız domatesler de eklendikten sonra bir miktar daha pişirip, yarım sivri biber ve incecik doğradığımız maydanozlar eklenerek ocak kapatılır. 
 
Patlıcanlar narin bir şekilde ortasından bıçak yardımı ile dümdüz boylamasına açılarak bu bölüme kıyma harcımız doldurulur. Bir miktar su ile erittiğimiz salça burcamın kenarından, patlıcanların yarısına gelecek şekilde ilave edilir. Domates ve biber süslemesiyle 170 derecede yaklaşık 30 dakika pişirilerek servise sunulur. Servis sırasında maydanozlarla süslenerek afiyetle yenilir.
 
Afiyet olsun .
  







 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder