8 Kasım 2012 Perşembe

PALAMUT PİLAKİ

PALAMUT PİLAKİ

Malzemeler;
1 adet iri palamut
3 adet domates
3 adet soğan
8-10 adet maydanoz sapı
5-6 adet limon dilimi
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı sirke
1,5 çay bardağı zeytin yağı
1 bardak su
tuz

Yapılışı,
Palamutlar yıkanır ve suyu süzülürken soğanlar soyulup yıkanarak, pişireceğimiz tencereye bir sıra halka halka doğranır, domatesler yıkanıp soğanların üzerine halka halka doğranır. Üzerine palamutlar dizilip soğan ve domatesler bir sıra halka halka doğranıp dizilir, üzerine sarımsak küçük parçalar halinde kesilir, maydanoz sapları yıkanıp ilave edilir, limon dilimleride koyularak, sırasıyla su, yağ, tuz, şeker ve sirke eklenip orta ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Son anda resimlerini çekip paylaşmaya karar verdiğim palamut pilakimin hazırlanma evrelerinin aşama aşama resimleri yok ama, müthiş bir lezzette olduğu için, resimler eksikte olsa sizlerle paylaşmayı istedim. 

Afiyet olsun.










2 yorum:

  1. Fotoğrafları da mı siz çektiniz ,çok profesyonelce ,tebrikler..

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil