9 Ocak 2013 Çarşamba

ISPANAK TARİFİM

ISPANAK TARİFİM


Çok sevdiğim ıspanak. En çok sevdiğim de o küçük pembe pembe kökleri. Olabildiğince en uç kısmından minicik kestiğim, asla doğramadan, sirkeli suya batırarak 15-20 dakika beklettikten sonra, 6-7 kez yıkayıp, iri iri doğrayarak pişirdiğim ıspanak. Ailece hepimizin en sevdiği ...
Özellikle de oğlumun, ev yoğurdu eşliğinde en az iki koca tabak yediği sebzelerden biri. Vitamin kaybına uğramaması için elimden geleni yaptığım, ellerimin donmasına rağmen hiç vazgeçemediğim lezzet ...



Malzemeler;
1 kg ıspanak
1 adet soğan
1 kase domates ( Yazdan hazırladıklarımdan )
200 g kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
1 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı;
Genelde derin dondurucuya kavurup koyduğum soğanları kullanırım. Büyükçe bir tencereye soğanları koyup, üzerine kıymayı ilave ederek, bir müddet kavururuz. Domatezlerimizi ilave edip, lezzetlerinin birbirlerine karışmasını sağlayarak, beş dakika daha kavururuz. Tuz, karabiber ve yağımızı ilave ederek, yıkayıp iri iri doğradığımız ıspanaklarımızı, üzerine ekleyip, pirincimizi de ilave ederek, tencerenin ağzını kapatıp 10 dakika orta ateşte pişirerek, toz şekeri de ilave edip, maksimum beş dakika daha kaynatarak, ocağın altını kapatıp, kapağını açmadan yaklaşık otuz dakika dinlendiririz. Afiyet olsun. 







  












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder