30 Ekim 2012 Salı

MANTI TARİFİM

MANTI TARİFİM


Malzemeler;
1 kg un
10 adet yumurta
1 yemek kaşığı tuz
Yarım kg kıyma (dana kol tek çekim)
2 adet orta boy suğan
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 çay kaşığı karabiber

Yapılışı;
Kıyması hazırlanır,




Kıymayı bir kaba alırız, tuz ve karabiberini ilave edip, soğanları olabildiğince küçük doğrarız. Güzelce yoğurup, streçliyerek buzdolabına kaldırırız. Önceden kıymayı hazırlamamızın nedeni, kıyma ve soğanın özdeşleşerek, lezzetlerinin birbirlerine karışması.

Mantı hamurumuzun hazırlığı,








 Hamurumuzu yoğuracağımız kaba, önceden yıkamış olduğumuz 10 adet yumurta kırılır. Yumurtalar çırpılıp, üzerine 1 kg un ve 1 yemek kaşığı tuz ilave edilerek, güzelce yoğrulur. Elde ettiğimiz hamurumuzu streçliyerek, temiz bir havlu yada beze sarıp 1 saat kadar bekletilip, tekrar yoğrulur. Yarım saat dinlendirilip 3 eşit parçaya ayırarak ayırdığımız bezeler yoğrularak, yuvarlanır. Tek tek streçleyerek, tekrar yarım saat dinlendirilir. Mantı hamurumuz açmaya hazırdır.






  















Derin Dondurucuda Şoklarız





1 yorum:

  1. 10 tane yumurta ne ya bu nasıl bir mantı tarifi

    YanıtlaSil