3 Şubat 2013 Pazar

SÜTLAÇ TARİFİM

SÜTLAÇ TARİFİM


Malzemeler ;
8 su bardağı süt
1 çay bardağı pirinç
1 litre su
2-3 parça damla sakızı
1 çay kaşığının ucu ile tuz
2 su bardağı toz şeker

Yapılışı;
Pirincimizi güzelce yıkayıp derin bir tencereye alırız, üzerine 1 litre su ilave edip, tuzunu da ekleyerek orta ateşte suyunu çekmeye başlayana kadar pişiririz. Pirinçlerimiz suyunu çektiğinde 8 su bardağı sütümüzü ilave ederek kaynamaya bırakırız. Yaklaşık 30-40 dakika kaynatıp kıvamının koyulaşmasını sağlarız. Şekeri ekleyip, damla sakızlarımızı toz haline getirip kaynayan sütlacımıza ilave ederek birkaç dakika daha kaynatarak kaselere boşaltırız. Fırın sütlaç yapmak istersek, bir fırın kabına sütlaç kaselerimizi dizeriz. Fırın kabımıza, sütlaç kaselerimizin yarısına gelecek kadar kaynar su ilave ederek 200 dereceye ayarladığımız fırınımızın üst rafına yerleştirerek, üzerlerinin kızarmasını sağlarız. Afiyet olsun.
Not: Pirinç unu veya nişastası koymaya gerek yok.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder