14 Kasım 2012 Çarşamba

PATLICAN SİRKELİSİ

PATLICAN SİRKELİSİ

Patlıcanı, oğlum ve bana sevdiren, bu sayede de patlıcanı çok sevmesine rağmen, sadece annesinde yiyebilen eşim; Sinopun lezzetli tarifi patlıcan sirkelisi ile evimizde de yeme şerefine erişti. Teşekkürler patlıcan sirkelisi. 

Malzemeler;
4-5 adet patlıcan
Yarım kilo yoğurt
Kızartmak için sıvı yağ
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sirke
2-3 yemek kaşığı tereyağı



Yapılışı;
Patlıcanlar soyulur, uzunlamasına doğranır. Bir tencerede tuzlu su kaynatılır, kaynayan suya doğranmış patlıcanlar atılır. Üzerine tabak konularak, 6-7 dakika kaynaması sağlanır. Süzgeçten süzülür. Bir tavaya sıvı yağ konulur (ben riviera kullanıyorum), yağ ısındıktan sonra patlıcanlarımız unlanarak tavaya alınır, önlü arkalı iyice kızardıktan sonra, kağıt havlu serdiğimiz bir kaba alınır. Patlıcanlar bitene kadar bu işlem uygulanır. Daha sonra sarımsaklar dövülerek, üzerine yoğurt ilave edilir. Sirke de ilave edildikten sonra karıştır. Patlıcanlar derin ve uzun bir kaba dizilir, üzerine yoğurt karışımımız eklenir, diğer tarafta erittiğimiz tereyağımız üzerine gezdirilir. 
Afiyet olsun.




















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder