19 Mayıs 2013 Pazar

ÇİLEK REÇELİ

ÇİLEK REÇELİ 


Malzemeler

2 kg çilek
4-5 su bardağı toz şeker
1 adet limon

Yapılışı

Çileklerimiz yıkanarak, bir tencereye alınır. Üzerine şeker ilave edilerek bir gece bekletilir. Ertesi gün kaynatılıp akışkan bir kıvam alana kadar pişirilir. Limon suyu ilave edilerek 10 dakika da ha pişirilip ocağın altı kapatılır ve ılınmaya bırakılır. Kavanozlara doldurduğumuz çilek reçelimiz karanlık ve serin bir yerde muhafaza edilir. 

Afiyet olsun.




2 yorum:

  1. recel piştikten sonra bir çay kaşığı dolusu tereyağı içine karıştırılırsa reçel çok daha parlak olur. annem öyle yapardı, ellerine sağlık, sevgiler :)
    (heran)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Heran, bir dahaki sefere uygulayacağım,

    Sevgiler :)

    YanıtlaSil