24 Ekim 2012 Çarşamba

YOĞURT TATLISI

YOĞURT TATLISI 

Malzemeler;

3 adet portakal (kabukları rendelenip, hamuru için kullanılacak, suyu şerbete ilave)
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 çay bardağı toz şeker
4 yumurta
3 su bardağı un
2 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ ( riviera zeytin yağı da olabilir )
1 kabartma tozu
1 vanilya
Süslemek için fındık 
Yapılışı
 Evvela şerbeti hazırlanır, 4 su bardağı toz şeker ile 4 su bardağı su kaynatılır. Kıvamlı bir hale gelince, hamur için rendelediğimiz portakalların suyu sıkılıp, şerbetimize ilave edilir. 6-7 dakika daha kaynatılıp, ılınmaya bırakılır.





Hamurun yapılışı; hamuru hazırlayacağımız kaba, bir çay bardağı toz şeker, 4 yumurta konularak, şeker ile yumurta çırpılır. Sırasıyla, sıvı yağ, yoğurt, 3 su bardağı un, 2 su bardağı irmik, kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek akışkan bir hamur elde edilir. Rendelemiş olduğumuz portakal kabukları, hamurumuza ilave edilerek, tekrar karıştırılır.  Büyük bir borcama eşit şekilde yayılır. Üzeri fındık ile süslenir. Önceden 170 derecedeye ayarlanan, fakat ılık olan fırına konulur. 40-45 dakika kadar, üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkartıp yaklaşık 7-8 dakika dinlendirip, dilimledikten sonra, ılınmış olan şerbeti üzerine dökeriz. 1-2 saat sonra afiyetle yiyebilirsiniz. 



















3 yorum: