10 Ekim 2012 Çarşamba

SİLOR

SİLOR


MALZEMELER;

3 adet yufka ( çoğaltabilirsiniz )
Yarım kilo tavuk banfile
Yarım kilo yoğurt
50g tereyağı
3 diş sarımsak ( isteğe bağlı adedi artırılabilir )
Kırmızı biber
Pişirdiğimiz tavuğun suyu

YAPILIŞI;

Tavuk bonfileler bir miktar suda haşlanıp, didilir. Tavuk suyu soğumaya bırakılır. Sarımsaklar dovülerek yoğurda karıştırılır. Yufkalar rulo haline getirilip, dört parmak genişliğinde kesilir. Kestiğimiz yufkalar borcama dizilir ve 180 derece fırında pembeleşene kadar kızartılır. Fırından çıkarttığımız yufkalar 7-8 dakika dinlendirilir. Soğumuş olan tavuk suyumuz, yufkaların üzerine dökülür. Yufkaların üzerine tavuklar döşenir. Döşediğimiz tavukların üzerine sarımsaklı yoğurt yayılır. Tere yağı kızdırılıp, biraz kırmızı pul biber ilave edilerek silorumuzun üzerine dökülür.
Hem pratik, hem lezzetli ve tek başına bir öğün olabilecek yemeğimiz. Afiyet olsun.














1 yorum: