ŞEKER HAMURUNDAN KURABİYELER
Malzemeler :
250 g tereyağı
240 g pudra şekeri
2 adet yumurta ( oda sıcaklığında )
350-400 g un
1 çay kaşığı karbonat ( hiç koymasanız da olur )
1 tatlı kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı zencefil
1 limon kabuğunun rendesi
1 limon kabuğunun rendesi
Farklı renklerde şeker hamurları
Şeker hamurlarını açmak için nişasta
Şeker hamurlarını kurabiyelere yapıştırmak için bal
Şeker hamurlarını açmak için nişasta
Şeker hamurlarını kurabiyelere yapıştırmak için bal
Yapılışı :
Pudra şekeri ve oda sıcaklığındaki tereyağımız, mikserle iyice çırpılır. 350 g un elenerek ilave edilir. İki adet yumurtamız kırılarak, tarçın, zencefil ve karbonat ta ilave edilerek yoğurulur. Dilerseniz limon kabuğu rendesi de ilave edebilirsiniz. Hamur elimize yapışıyorsa, azar azar un ekleyerek elimizin üstünü değdirip yapışmadığında un eklemeyi kesip, tekrar yoğurarak elde ettiğimiz hamurumuz 3-4 parçaya ayrılıp, farklı buzdolabı poşetleri yada strec filme sarılarak buzdolabında otuz dakika bekletilip, şekillendirmeye geçebiliriz.
Beklettiğimiz hamurların bir parçasını alarak, yağlı kağıt üzerinde merdane yardımıyla, 4 mm kalınlığında açılarak ( açmakta olduğumuz hamurumuz iki yağlı kağıt arasında olursa çok daha rahat ve düzgün açılır. ) dilediğimiz kalıplarla kesilip, yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize aralıklarla dizilir. 165 derecede ısıtılmış fırınımızda maksimum 15 dakika pişirilip, hemen fırından çıkarılarak spatula yardımı ile çıplak fırın teli üzerine alınarak soğuması ve sertleşmesi beklenir. ( Fırından yeni çıkan kurabiyelerimiz, fazlasıyla yumuşak olacaktır. Çok dikkatli bir şekilde tel üzerine yerleştirilmesi gerekir. )
Gelelim en eğlenceli kısmına
Şeker hamuru ile kaplama;
Şeker hamurlarımız, nişasta serptiğimiz tezgahın üzerine alınarak, merdane yardımıyla ince bir şekilde açılır. Kalıp yardımı ile kesilerek, kurabiyelerimize fırça yardımı ile bal sürülerek üzerine şeker hamurlarımız itinalı bir şekilde yerleştirilerek elimizin ayasıyla düzeltilerek dilediğimiz şekillerde hazırlanır. Artık bundan sonrası tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış. Kolay gelsin, afiyet olsun.
Şeker hamurlarımız, nişasta serptiğimiz tezgahın üzerine alınarak, merdane yardımıyla ince bir şekilde açılır. Kalıp yardımı ile kesilerek, kurabiyelerimize fırça yardımı ile bal sürülerek üzerine şeker hamurlarımız itinalı bir şekilde yerleştirilerek elimizin ayasıyla düzeltilerek dilediğimiz şekillerde hazırlanır. Artık bundan sonrası tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış. Kolay gelsin, afiyet olsun.