8 Aralık 2013 Pazar

PALMİYE KURABİYESİ

PALMİYE KURABİYESİ
 
 
Malzemeler
 
 
 
9 adet milföy hamuru
1,5 su bardağı toz şeker
2 adet mandalina kabuğu rendesi ( isteğe bağlı )

 
Yapılışı
 
Milföylerimiz oda ısısında yumuşayana kadar bekletilir. Dilersek toz şekerlerimizin içine mandalina kabuğu rendesi eklenerek tezgahımıza yarısı serpiştirilir. Milföy hamurlarımız şekerlerin üzerine 3x3 şeklinde, çok az bir miktar birbirlerinin üzerine gelecek şekilde dizilerek, kalan toz şekerimiz bol miktarda, milföylerimizin üzerine eşit bir şekilde yayılır. Elimizle yada merdane yardımı ile bir miktar açılarak fotoğraflarda da görüldüğü gibi her iki yandan ortaya rola yapılarak sarılır. Sardığımız rulomuz bir parmak kalınlığında kesilerek parmaklarımızla bastıraıp inceltilerek yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizilir. 200 derecede önceden ısıttığımız fırınımızda kızarana kadar pişirilir.
 
Afiyet olsun.   



 








 


 




 




 

2 yorum:

  1. Merhabalar,
    Blogunuza internette yemek tarifleri ararken rastladım. Öncelikle çok tebrik ediyorum, blogunuzu inceledim, tarifleriniz hem çok leziz, hem de yapımı gayet kolay görünüyor. :) Uygun bir zamanınızda yeni açılan yemek tarifleri arama motorumuz Tarifbul‘a bir göz atabilirseniz çok sevinirim. İsterseniz siz de En İyi Tarif Blogları kısmımızda tariflerinizi sergileyebilirsiniz. Merak ettiklerinize SSS’den bakabilir veya bana mail atabilirsiniz. Görüşmek dileğiyle.

    YanıtlaSil
  2. Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?



    İletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com

    YanıtlaSil