5 Kasım 2012 Pazartesi

TUZLU MİNİK KURABİYELER

TUZLU MİNİKLER

Malzemeler;
150 g tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı mahlep
Yarım çay bardağı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı acı toz biber (kırmızı)
1,5 tatlı kaşığı sirke
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı çörek otu
2 yumurta ( beyazları hamurun içine, sarıları üzerine sürülecek)
600 g un
1 paket kabartma tozu
Yapılışı;
Tüm malzemeler kurulardan itibaren bir kaba alınır, üzerine sırasıyla sirke, sıvı yağ, eritip ılıttığımız tereyağı, yumurta akları ile birlikte yoğun bir hamur elde edilir. Çok sert olmamalıdır. ( Hamuru toparlayamazsanız, yarım çay bardağı daha sıvı yağ ilavesiyle, toparlaya bilirsiniz. ) 15 dakika üzerini temiz bir bezle örtüp dinlendirilir. Yağlı kağıt serdiğimiz yada yağladığımız tepsiye, minik misketler yapıp yada istediğiniz şekli vererek dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, 170 derecede ısınmış fırında 15 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.

























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder