13 Temmuz 2013 Cumartesi

GÜLLAÇ VAKTİ

GÜLLAÇ VAKTİ

Ramazan sofralarımızın sevilen lezzetlerinden GÜLLAÇ; Osmanlıda halk, mısır nişastasından yufkalar açar ve stoklarmış. Açılan yufkalar, havayla temas halinde olduğu için de kururdu. Halk yufkaları süt ve şekerle ıslatıp yermiş. Zamanla içine gül suyununda eklenmesiyle güllü aş ismini verdikleri tatlı ortaya çıkmış. 


Malzemeler
3 litre süt
1 kg toz şeker
3-4 yemek kaşığı gül suyu
400 gr - bir paket güllaç
Fındık, badem, dilerseniz meyve


Videolu anlatım





2 yorum:

  1. Having read this I believed it was really enlightening.

    I appreciate you taking the time and effort to put this content
    together. I once again find myself personally spending a lot of time both
    reading and commenting. But so what, it was still worth it!


    Here is my weblog ... lost 10 pounds in 2 weeks

    YanıtlaSil
  2. Güllaç basit bir tarif gibi duruyor ama sayenizde püf noktalarını öğrendim. Üstelik yaptığınız güllaç çok albenili.Emeğinize sağlık

    YanıtlaSil