1 Temmuz 2013 Pazartesi

MANTARLI KREMALI ENGİNAR

MANTARLI KREMALI ENGİNAR


Malzemeler

4 adet enginar
Küçük bir kavanoz mantar
1 adet orta boy patates
1 adet büyük kuru soğan
2 adet domates rendesi
250 g kıyma
Sızma zeytin yağı
Yarım limon
1 demet dereotu
1 kase rendelenmiş kaşar
1 kutu krema
tuz, karabiber (dilediğiniz baharatlar )

Yapılışı

Soğanlar yemeklik doğranıp, sıvı yağda pembeleşinceye kadar sotelenir. Kıyma ilave edilerek tuz ve baharatlar eklenir, 5-6 dakika kavrulur. Rendelenmiş domates eklendikten sonra, mantar, patates ve enginar yıkanıp limonlanarak gelişi güzel doğranıp kıymamızın üzerine ilave edilir.  Yarım su bardağı su ilave edilerek, yaklaşık 15 dakika pişirilir. Bu aşamada krema ilave edilerek 5 dakika daha kaynatılıp ocağımız kapatılır.

Yemeğimiz borcama boşaltır, üzerine yıkayıp ince ince doğradığımız dere otları serpiştirilerek, rendelenmiş kaşarlar da eklenir, 180 derecelik fırına konulup, kaşarlar pembeleşinceye kadar pişirilir.

Afiyet olsun.















2 yorum:

  1. Bu tam yemede yanında yat yemeği olmuş :) Ellerine sağlık....
    bu arada kelime doğrulamayı kaldırabilirmisin. Böylece daha çok yorum yazabiliriz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Verdiğiniz öneriyi uyguladım. Teşekkürler

      Sil