10 Şubat 2013 Pazar

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR TARİFİM


Malzemeler;
6-7 adet enginar 
1 kavanoz garnitür
Büyükce bir kuru soğan
1 adet limon
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Bir çay kaşığı kırmızı biber
Tuz
Üzerini aşacak miktarda su

Yapılışı;
Soğanları yemeklik doğrayarak, zeytin yağını üzerine ilave ederiz. Yıkayıp limonla ovduğumuz enginarları, soğanların üzerine dizerek üzerine garnitürleri ilave edip, yarım limon sıkarız. Toz şeker, kırmızı biber, tuz ve suyunu ekleyerek, orta ateşte suyunu çekene kadar pişiririz.
Afiyet olsun.









2 yorum:

  1. Okadar tarif deniyorum enginar denemedim ayıplıyorum kendimi :)
    ellerinize sağlık çok sağlıklı.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim, ben derin dondurucuya atar ve sık sık yaparım. Buna rağmen paylaşmak ancak aklıma geldi, Sevgiler

    YanıtlaSil