12 Mayıs 2013 Pazar

ÇİLEKLİ PARFE

ÇİLEKLİ PARFE TARİFİM


Malzemeler

1 lt süt
1,5 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket labne ( 200 g'lık )
1 adet yumurta
Yarım kilo çilek
2 paket vanilya
1 çay kaşığı toz zencefil
Ayrıca 2 - 3 yemek kaşığı toz şeker
1-2 paket kakaolu büskivi ( Borcamın büyüklüğüne bağlı )

Yapılışı

Kremamızı pişireceğimiz tenceremize; un, toz şeker, yumurta, zencefil ve süt'ü koyarak, blanderdan geçiririz. Orta ateşte kaynayıp göz göz olana kadar pişirerek ocağı kapatırız. Büskivileri borcama dizeriz. Ilınan kremamıza labne ve vanilyalarımız ekleyerek, tekrar blenderdan geçirip, büskivilerimizin üzerine eşit miktarda dökeriz. Yıkadığımız çileklerin yarısını robota alarak, 2-3 yemek kaşığı toz şeker ilavesiyle püre haline gelmesini sağlarız. Püremizden bir kaç kaşık kremamızın üzerine damlatarak, üzerini streç filmleyerek buzdolabına kaldırırız. Servis yaparken, tam çileklerimiz ve çilek püresiyle şıklaştırıp sevdiklerimize sunarız. 

Afiyet olsun







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder