10 Mart 2013 Pazar

ZEYTİNYAĞLI YER ELMASI

ZEYTİNYAĞLI YER ELMASI

Malzemeler ;
1 kg yer elması
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet havuç
Yarım limon
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
Bir yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı kırmızı biber
Tuz

Yapılışı ;
Yer elmaları soyularak, limonlu suyun içinde bekletilir. Soğanımız küçük küçük yemeklik doğranır, üzerine havuçlar halka halka doğranarak ilave edilir. Yıkayıp limonlu suda beklettiğimiz yer elmaları, orta büyüklükte doğranarak, soğanla havucun üzerine ilave edilir. Şeker, kırmızı biber ve tuz eklenerek, üzerine yarım limon sıkılır. Zeytinyağımızda ilave edilerek orta ateşte pişirilir. Pişen tencerede soğutularak servis kabına alınır. 
Afiyet olsun.







2 yorum:

  1. YER ELMASINI HİÇ YEMEDİM AMA O KADAR GÜZEL TARİF ETMİŞSİNİZ Kİ BUGÜN MUTLAKA ALIP DENEYECEGİM. ELLERİNİZE SAĞLIK.SEVGİLER

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim , Bencede mutlaka deneyin . Afiyet olsun ...

      Sil