25 Kasım 2012 Pazar

KIYMALI TEPSİ BÖREĞİ TARİFİM

KIYMALI TEPSİ BÖREĞİ

Gece yarısı kıymalı börek yapmaya karar verince, üzerine de tembellik çökünce çözümsel bir yaklaşımla, her şeyini çiğden yapmaya karar verdiğim kıymalı böreğim. Teşekkür ederim beni hayal kırıklığına uğratmadın. Ertesi gün pazar sabah kahvaltısında, eşimin ve oğlumun tepsinin yarısını bitirmeleriyle ne kadar lezzetli ve farklı bir börek olduğunu görerek daha da mutlu oldum. Tarifi uygulayan herkese şimdiden afiyet olsun. 


Malzemeler;


5 adet yufka
3 adet yumurta
400 gram dana kıyma
3 su bardağı süt
Bir baş büyük soğan
1,5 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarı demet maydanoz
Varsa küçük bir kase domates rendesi

Yapılışı:
İç harcı; Soğanlar yemeklik, kıymaların üzerine doğranır. Maydanozlar yıkanıp ince ince doğranır. Tuz, karabiber ve domates sosumuz ilave edilerek, güzelce karıştırılarak kenara alınır. 
Tepsiye yağlı kağıt serilir yada tepsi yağlanır, üzerine bir tam yufkamız serilir. Serilen yufkamızın üzerine, diğer yufkamızdan kopardığımız parçalar ince bir şekilde serilir. Süt, yumurta ve sıvı yağla oluşturduğumuz karışım iyice çırpılarak yufkalarımızın üzerine bol miktarda, her katına iki yufka kalana kadar eşit miktarda dökülür. Hazırladığımız kıyma harcımız, yufkaların üzerine eşit bir şekilde yayılır, kalan yufkalar sütkarışımımızla aynı işlem tekrar edilerek ıslatılır. Son olarak tepsinin dışında kalan yufkalarımız, yufkaların üzerine doğru içeri alınır. Kalan süt harcımızla son katımız ıslatılarak 180 derecede ısıttığımız fırınımızda yaklaşık bir saat pişirilir. Afiyet olsun.
Not: Ben dilimleyerek fırına verdim.
 






























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder