9 Ocak 2013 Çarşamba

PASKALYA ÇÖREĞİ TARİFİM

PASKALYA ÇÖREĞİ TARİFİM


Malzemeler;
Dört adet yumurta
250 g margarin yada tereyağı
İki su bardağı pudra şekeri
Birbuçuk su bardağı süt
40 g yaş maya
İki yemek kaşığı tepeleme mahlep
6-7 su bardağı un
Bir tatlı kaşığı tuz
Bir parça damla sakızı
Üzeri için;
Bir çay kaşığı pekmez
Bir çay kaşığı sıvı yağ
Bir adet yumurta sarısı
File badem

Yapılışı;
Yumurtaları şekerle birlikte, köpürüp beyazlaşana kadar çırpalım. Ilık süt  ile buluşturduğumuz yaş mayayı ve erittiğimiz yağı ilave edip kalan malzemeleri de ekleyip ( üzeri için olanlar hariç ) dövüp toz haline getirdiğimiz damla sakızı da ilave edilerek çok katı olmayan bir hamur elde edelim. Üzerini temiz bir bezle örtüp 45 dakika mayasının gelmesini bekledikten sonra 6 eşit parçaya bölerek 10 dakika daha bekletiriz. Hamurların üç adedi alınarak uzunca rulolar yapılır, uç kısımlar ince ortası kalın olacak şekilde, saç örgüsü şekli verilerek, yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye alınır. Diğer hamurlarımız için de aynı işlem uygulanarak, üzeri temiz bir bezle örtülüp tekrar mayalanmaya bırakılarak ( tepsi mayası ) 45-50 dakika kadar daha bekletilip, pekmez, yumurta sarısı ve yağ karıştırılıp üzerlerine sürülür. File badem serpilip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder