16 Şubat 2013 Cumartesi

KREMALI TAVUK

KREMALI TAVUK



Malzemeler;
1,5 kilo kuş başı tavuk bonfle,
4 adet iri patates,
2 adet iri kuru soğan,
1 paket mantar,
2 paket krema,
2-3 paket et bulyon,
1 çay bardağı zeytin yağı,
tuz,
karabiber,
200-250 g rendelenmiş kaşar peyniri.

Yapılışı;
Tavuklarımız güzelce yıkanarak, büyük bir tencereye alınır. Sıvı yağımız da ilave edilerek, suyunu salıp çekene kadar, tuzunu da ekleyerek pişirilir. Yıkayıp tavukların ölçüsünde doğradığımız patatesler ve kara biber ilavesiyle pişmeleri sağlanır. 
Diğer tarafta sirkeli ve limonlu suda beklettiğimiz mantarlarımız iri iri doğranır. Yemeklik doğradığımız soğanlar bir miktar yağ ile kavrulur ve üzerine mantarlarımız da ilave edilerek, mantarlarımızla birlikte kavrulmaya devam edilir. 
Diğer tarafta pişmekte olan tavuklarımıza kaynar suda erittiğimiz et bulyonlarımız ilave edilir. 5 dakika daha kaynatıldıktan sonra mantarlarımız da ilave edilerek bir kaç dakika daha lezzetlerin birbirine geçmesi sağlanır. 2 paket kremamız pişen yemeğimize ilave edilerek 5 dakika daha kaynatılarak altı söndürülür. Yarım saat dinlendirilir.   
Dinlenmiş olan yemeğimiz, uygun bir borcama aktarılarak, üzerine rendelediğimiz kaşar peyniri eşti miktarda yayılır ve üstü kızarması için fırına verilir. Afiyet olsun.


























2 yorum:

  1. hımmm nefis görünüyor krema çok yakışıyor tavuğa ellerine sağlık,aşamalı olmasıda iyi olmuş:)

    YanıtlaSil
  2. Aşamalı tarifiniz için teşekkür ederim. Misafir için iyi bir alternatif olacak.

    YanıtlaSil