24 Aralık 2012 Pazartesi

KREM KARAMEL

    KREM KARAMEL TARİFİM




Malzemeler;


6 adet yumurta ( oda sıcaklığında )
1 lt süt
2 su bardağı toz şeker
2 paket vanilya
5-6 yemek kaşığı su

Yapılışı;

1 su bardağı toz şeker çırpma kabımıza aktarılır. 6 yumurta ( oda sıcaklığında olması çok önemli ) tek tek kırılarak, şekerimizle iyice çırpılır. Isıttığımız 1 litre süt yavaş yavaş ilave edilerek, blander yardımıyla güzelce çırpılır. Diğer tarafta 1 su bardağı toz şekerimiz, altı kalın çelik bir tencereye boşaltılarak, üzerine suyumuz ilave edilir, karışımımıza hiç kaşık değdirmeden, elimizle tencerenin kenarından tutarak, sallayıp kısık ateşte karamelize olmasını sağlarız. Diğer taraftan tekrar kremamıza dönerek, 2 paket vanilyamızı ilave edip, tekrar çırparız. Karışımımızı süzmemiz krem karamelimizin lezzeti açısından önemli bir püf noktasıdır ( her nekadar ben unutsamda, sizler unutmayın. ). Karışımımızı süzdükten sonra karemelimizin soğumasına izin vermeden, kalıplarımızın tabanına birer kaşık karamel ilave ederek, üzerine bir kepçe yardımıyla karışımımızı ekleriz . Su eklediğimiz bir borcama karamel kalıplarımızı  dizeriz. Kalıplarınız benimkiler gibi küçükse, rahatlıkla 15 servislik krem karameliniz olacaktır. 180 derece fırında 1 saat pişirilip, oda ısısında soğutulduktan sonra, buz dolabına konularak, bir gece bekletilip servis edilmesi uygun olur. 

Afiyet olsun.

Not: Servis edeceğiniz gün, krem karamellerinizin kalıplarını sıcak suda 3-4 dakika bekletip bir bıçak yardımıyla kalıplardan kolayca ayırıp, servis tabağına alabilirsiniz.  






















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder