1 Mayıs 2013 Çarşamba

PEYNİRLİ POĞAÇA

TAM BUĞDAY UNUNDAN PEYNİRLİ POĞAÇA

Malzemeler

2 yumurta ( sarılarından birtanesi üzerine sürülmek üzere ayrılacak )
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
3-4 su bardağı tam buğday unu ( kulak memesi kıvamında olacak kadar :) )
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığıkırmızı toz biber
2 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 çimdik karbonat
bir çay kaşığı zencefil
İçine konulmak üzere beyaz peynir ( keçi peyniri )

Yapılışı

Yumurta sıvı yağ ve yoğurt çırpılır. Peynir hariç diğer tüm malzemeler ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurumuzdan küçük parçalar koparıp, elimizin ayasında açarak, içine bir miktar peynir doldurup kapatırız. Yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsimize aralıklı bir şekilde dizilir ve yumurta sarısı sürülerek, önceden 170 derecede ısıttığımız fırında, kabarıp üzeri pembeleşene kadar pişiririz.  

Afiyet olsun. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder