14 Ekim 2013 Pazartesi

FASÜLYE KONSERVESİ

Fasülye Konservesi

 

Malzemeler

5 kg fasülye ( ayıklanıp yıkanmış )
6 adet iri kuru soğan ( soyulup yemeklik doğranmış )
1 su bardağı zeytin yağı
2 kg rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
6-7 kavanoz

 
 
 
Yapılışı

Büyükce bir tencereye, zeytinyağını koyarak, soğanı ilave ederiz. Hafif kavururuz. Ayıklayıp yıkadığımız fasülyeleri ilave ederek, yirmi dakika kadar kavurup, rendelemiş olduğumuz domatesleri ilave ederek, 20-25 dakika daha pişiririz. Bir yemek kaşığı tuz ve iki yemek kaşığı şeker ilave edip, kaynar durumdayken kavanozlayıp, ağzını sıkıca kapatırız. Kavanozlar ters çevrilerek, üzeri örtülüp iki gün kadar bekletildikten sonra serin ve karanlık bir yere kaldırılır.

Afiyet olsun. 









 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder