26 Mayıs 2013 Pazar

TİRAMİSU

TİRAMİSU TARİFİM


Malzemeler
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
4,5 su bardağı süt
1 kutu labne
2 adet yumurta
2 paket vanilya
1 paket hazır kakaolu pastaban
2 yemek kaşığı nescafe
1,5 tatlı kaşığı toz şeker
Üstü için Türk kahvesi yada kakao


Yapılışı

Bir tencereye sütü ilave edip, üzerine un, toz şeker ve yumurtaları ekleyip, kaynayıp göz göz olana kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. 10-15 dakika ılındıktan sonra, vanilya ve labne eklenerek güzelce çırpılır ve homojen bir karışım elde edilir.

Kekimizi ıslatmadan önce, 4 parçaya ayırdığımız yağlı kağıdımızı servis kabımıza yayarak, üzerine kekimizin bir parçası yerleştirilir ve bundan sonra kekimiz ıslatılmaya geçilir.

Diğer tarafta bir bardak ılık suda erittiğimiz şeker ve nescafe karışımı su ile kekimiz ıslatılır. Çok fazla ıslatmamaya dikkat edin, kekimiz parçalanmasın.

Hazırladığımız kremamız, kekimizin ilk katına eşit bir şekilde yayılarak, üzerine ıslattığımız diğer kekimiz kapatılır. Kalan kremamız kekimizin tüm alanını kaplayacak şekilde ilave edilerek, yan dıvarlarıda kremamızla sıvanarak buzdolabına 3-4 saatliğine dinlenmeye alınır.

Servise hazırlarken kahve yada kakao serpilerek sevdiklerimizle afiyetle yenir.

Afiyet olsun











2 yorum:

  1. Ellerine sağlık nasıl da güzel . videolu anlatım süper . Takipteyim sizi :)
    bende beklerim :)
    http://gulaycansever.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür Ederim, "Kazan" Kullanıcı Adıyla Takipteyim


      Sil