22 Haziran 2022 Çarşamba

SİLOR

SİLOR


MALZEMELER;

3 adet yufka ( çoğaltabilirsiniz )
Yarım kilo tavuk banfile
Yarım kilo yoğurt
50g tereyağı
3 diş sarımsak ( isteğe bağlı adedi artırılabilir )
Kırmızı biber
Pişirdiğimiz tavuğun suyu

YAPILIŞI;

Tavuk bonfileler bir miktar suda haşlanıp, didilir. Tavuk suyu soğumaya bırakılır. Sarımsaklar dovülerek yoğurda karıştırılır. Yufkalar rulo haline getirilip, dört parmak genişliğinde kesilir. Kestiğimiz yufkalar borcama dizilir ve 180 derece fırında pembeleşene kadar kızartılır. Fırından çıkarttığımız yufkalar 7-8 dakika dinlendirilir. Soğumuş olan tavuk suyumuz, yufkaların üzerine dökülür. Yufkaların üzerine tavuklar döşenir. Döşediğimiz tavukların üzerine sarımsaklı yoğurt yayılır. Tere yağı kızdırılıp, biraz kırmızı pul biber ilave edilerek silorumuzun üzerine dökülür.
Hem pratik, hem lezzetli ve tek başına bir öğün olabilecek yemeğimiz. Afiyet olsun.














19 Haziran 2022 Pazar

İRMİK HELVASI

İRMİK HELVASI

 

Malzemeler
2 paket irmik
2 paket yağ
50g dolmalık çam fıstığı
5 su bardağı süt
3 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker 

 ( 20 - 25 kişilik )



Yapılışı

Süt, su ve şeker bir tencereye konularak kaynatılır ve ocak kısılarak 5 dakika daha kaynamaya bırakılır.
Diğer tarafta;
2 paket yağ geniş ve büyük bir tencerede eritilir, dolmalık fıstıklar da eklenip 2 paket irmiğimiz ilave edilerek orta ateşte sürekli karıştırılarak istenilen renk elde edilinceye kadar pişirilir. Kaynattığımız şerbetimiz yavaş yavaş irmiğimize ilave edilerek, ocağın altı kısılıp 10 dakika kadar dinlendirilip servis edilir. 

Not: Şerbet çok itinalı ve azar azar irmiğimize ilave edilmeli ki üzerimize sıçrayıp kazalara sebep olmasın.

Afiyet olsun 







Tarçınla süsleyip servis edebilirsiniz


18 Haziran 2022 Cumartesi

VİŞNELİ JÖLE

VİŞNELİ JÖLE

Malzemeler

2 paket vişne jölesi
5 çay bardağı kaynar su
5 çay bardağı soğuk su ( buzdolabından )
1 kase vişne


Yapılışı

Derin bir cam kaba, 5 çay bardağı kaynar suyu boşaltıp, üzerine iki paket jöleyi ekleyerek, eriyene kadar hızlıca karıştırırız. Eridikten sonra, 5 çay bardağı soğuk suyu ekleyerek, tekrar karıştırıyoruz. Uzun ve geniş bir borcama jölemizi boşaltıp, vişneleri eşit miktarda dağıtıp karıştırarak, buzdolabında 5-6 saat dinlendirip servis yapılır.

Afiyet olsun








11 Haziran 2022 Cumartesi

ÇİLEK REÇELİ

ÇİLEK REÇELİ 


Malzemeler

2 kg çilek
4-5 su bardağı toz şeker
1 adet limon

Yapılışı

Çileklerimiz yıkanarak, bir tencereye alınır. Üzerine şeker ilave edilerek bir gece bekletilir. Ertesi gün kaynatılıp akışkan bir kıvam alana kadar pişirilir. Limon suyu ilave edilerek 10 dakika da ha pişirilip ocağın altı kapatılır ve ılınmaya bırakılır. Kavanozlara doldurduğumuz çilek reçelimiz karanlık ve serin bir yerde muhafaza edilir. 

Afiyet olsun.




Kozalak pasta tarifi

GAVURDAĞI SALATASI

GAVURDAĞI SALATASI


Malzemeler

4-5 adet domates
2 adet soğan
2 adet salatalık
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
1 demet maydanoz
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
1 adet limonun suyu
3-4 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sızma zeytin yağı


Yapılışı

Domates, salatalık, soğan, yeşil biber, kırmızı biber ve maydanozlar küçük küçük doğranır, derin bir kaba konularak üzerine ceviz dışında kalan tüm malzemeler eklenerek, güzelce karıştırılır.  Son olarak servis tabağına alınarak üzerine ceviz eklenir, isteğe bağlı miktarda nar ekşisi ilavesiyle servis edilir.

Afiyet olsun