24 Ağustos 2022 Çarşamba

TAM BUĞDAY UNUNDAN DERE OTLU KEK

TAM BUĞDAY UNUNDAN DERE OTLU KEK


Malzemeler;

Birbuçuk demet dere otu
Üç adet oda ısısında yumurta
Bir paket kabartma tozu
Bir çay kaşığı karbonat
Üçbuçuk su bardağı tam buğday unu
Bir çay bardağı sızma zeytin yağı
Bir su bardağı yoğurt
Birbuçuk su bardağı peynir
Bir çay bardağı haşhaş
Bir tatlı kaşığı tuz
Bir tatlı kaşığı acı kırmızı toz biber
Bir çay kaşığı zencefil
İsteğe bağlı üzerine serpmek için susam yada çörek otu


Yapılışı;

Tuz ve yumurta güzelce çırpılarak, yoğurt ve sıvı yağ ilave edilir. Dere otu dışındaki tüm malzemeler eklenerek, güzelce karıştırılır. Yıkayıp, ince ince doğradığımız dere otlarımız da karışıma eklenerek, bir kez daha karıştır. Kek harcımızı yağladığımız kek kalıbına dökerek, 180 derecede ısıttığımız fırınımızda, 50-55 dakika kadar pişirilir. Soğuk yada ılık servise sunulur. 

Afiyet olsun. 




















18 Ağustos 2022 Perşembe

KARPUZ PASTA

KARPUZ PASTA


Malzemeler ;
 
Keki için:
3 kahve fincanı un 
3 kahve fincanı toz şeker
3 yumurta
1 kahve fincanı damla çikolata
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
 
Kreması için:
4 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 kutu labne peynir
1 kutu krem şanti ( ikili paket ) bir su bardağı soğuk süt ile çırpılıp buzdolabında bekletilmiş.
1,5 çay kaşığı yeşil sıvı gıda boyası
1,5 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
 
Kekimizi ıslatmak için 1 paket çilekli süt


Yapılışı;
 
Kekin hazırlanması;

Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpıldıktan sonra un, vanilya ve kabartma tozu ilave edilerek tekrar çırpılır. Kırmızı gıda boyası ve damla çikolatalar ilave edilerek çırpmaya devam edilir, yağladığımız yuvarlak bir kelepçeli kek kalıbına boşaltılarak 170 dereceye getirdiğimiz fırınımıza konulur. 40-45 dakika pişirildikten sonra fırınımızdan çıkartıp soğumaya bırakılır. 

Krema;
 4 yemek kaşığı unumuzu bir tencereye alarak üzerine süt ve toz şekerimizi ilave ederek kaynayıp göz göz olana kadar pişmesini sağlayıp altını kapatıp soğumaya bırakırız. 

Soğuyan kremamıza labne peynirimizi ve vanilyamızı ilave ederek mikserle güzelce çırparız. 1 su bardağı süt ile iyice çırpıp katılaştırdırdığımız ve buzdolabında soğuttuğumuz krem şantimizi de kremamıza ilave ederek tekrar mikserle iyice çırparız. Kremamızı biri birazdaha fazla olacak şekilde iki kaba böleriz. Fazla olan kremamıza kırmızı gıda boyamızı ilave ederek mikserle iyice çırparız. Az olan kremamıza ise yeşil gıda boyamızı ekleyerek mikserle güzelce çırpıp, her ikisinide buzdolabına kaldırıp yaklaşık bir saat kadar katılaşmasını sağlarız.


Sıra tüm malzemelerimizn birleşmesine geldi.
Öncelikle kekimizi enlemesine ikiye kesip, çilekli sütümüz ile her iki parçayıda da eşit miktarda ıslatırız. Resimde de görüldüğü gibi pastamızı sunacağımız servisin üzerine dört parça yağlı kağıt serip kekimizin bir parçasını üzerine yerleştiririz. Hazırladığımız kırmızı kremamızdan kekimizin üzerine yayarız. Üzerine damla çikolatalardan serpiştirerek ikinci katımızı üzerine kapatırız. Kekimizi kalan kırmızı kremamızla güzelce kaplayıp yaklaşık otuz dakika kadar buzdolabında beklettikten sonra yeşil kremamızı pastamızın yan duvarlarına elimizden geldiğince düzgün bir şekilde sıvarız. Pastamızın üzerine damla çikolata serpiştirerek buzdolabında bir gece dinlendirdikten sonra servise sunarız.
 
Afiyet olsun.

Bu pastamın fikir kaynağı gulgunbozkurt.blogspot.com'a teşekkürlerimle































 


 


4 Ağustos 2022 Perşembe

BIÇIK TARİFİ

BIÇIK TARİFİ



Malzemeler:
1 kg un
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ ( ben riviera zeytin yağı kullanıyorum)
Yarım su bardağı su
50 g katı yağ (ben tereyağı kullanıyorum)
3 yumurta (birtanesinin sarısı üzerine sürülecek)
Yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı şeker
Miktarınca tuz 

Yapılışı;
Hamurumuzu yoğuracağımız kaba yumurtalar kırılarak tuz ilave edilip çırpılır, tüm malzemeler ilave edilerek çok fazla yoğurmadan bir hamur elde edilir. Orta büyüklükte bir borcama yağlı kağıt serilerek, hamurumuz boşaltılır, elimizle düzeltilerek, üzerine yumurta sarısı sürülür. 180 derecede ısıttığımız fırında en az bir saat pişirilir, bu süre yeterli olmazsa bir on dakika daha bekletilir. Fırından çıktıktan sonra 1-2 saat dinlendirilerek servis yapılır. 
Afiyet olsun.














180 derece fırında en az bir saat pişirilir

1-2 saat dinlendirdikten sonra afiyetle yenir

Afiyet olsun