11 Haziran 2022 Cumartesi

ÇİLEK REÇELİ

ÇİLEK REÇELİ 


Malzemeler

2 kg çilek
4-5 su bardağı toz şeker
1 adet limon

Yapılışı

Çileklerimiz yıkanarak, bir tencereye alınır. Üzerine şeker ilave edilerek bir gece bekletilir. Ertesi gün kaynatılıp akışkan bir kıvam alana kadar pişirilir. Limon suyu ilave edilerek 10 dakika da ha pişirilip ocağın altı kapatılır ve ılınmaya bırakılır. Kavanozlara doldurduğumuz çilek reçelimiz karanlık ve serin bir yerde muhafaza edilir. 

Afiyet olsun.




Kozalak pasta tarifi

GAVURDAĞI SALATASI

GAVURDAĞI SALATASI


Malzemeler

4-5 adet domates
2 adet soğan
2 adet salatalık
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
1 demet maydanoz
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
1 adet limonun suyu
3-4 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sızma zeytin yağı


Yapılışı

Domates, salatalık, soğan, yeşil biber, kırmızı biber ve maydanozlar küçük küçük doğranır, derin bir kaba konularak üzerine ceviz dışında kalan tüm malzemeler eklenerek, güzelce karıştırılır.  Son olarak servis tabağına alınarak üzerine ceviz eklenir, isteğe bağlı miktarda nar ekşisi ilavesiyle servis edilir.

Afiyet olsun







13 Mart 2022 Pazar

MANTI TARİFİM

MANTI TARİFİM


Malzemeler;
1 kg un
10 adet yumurta
1 yemek kaşığı tuz
Yarım kg kıyma (dana kol tek çekim)
2 adet orta boy suğan
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 çay kaşığı karabiber

Yapılışı;
Kıyması hazırlanır,




Kıymayı bir kaba alırız, tuz ve karabiberini ilave edip, soğanları olabildiğince küçük doğrarız. Güzelce yoğurup, streçliyerek buzdolabına kaldırırız. Önceden kıymayı hazırlamamızın nedeni, kıyma ve soğanın özdeşleşerek, lezzetlerinin birbirlerine karışması.

Mantı hamurumuzun hazırlığı,








 Hamurumuzu yoğuracağımız kaba, önceden yıkamış olduğumuz 10 adet yumurta kırılır. Yumurtalar çırpılıp, üzerine 1 kg un ve 1 yemek kaşığı tuz ilave edilerek, güzelce yoğrulur. Elde ettiğimiz hamurumuzu streçliyerek, temiz bir havlu yada beze sarıp 1 saat kadar bekletilip, tekrar yoğrulur. Yarım saat dinlendirilip 3 eşit parçaya ayırarak ayırdığımız bezeler yoğrularak, yuvarlanır. Tek tek streçleyerek, tekrar yarım saat dinlendirilir. Mantı hamurumuz açmaya hazırdır.






  















Derin Dondurucuda Şoklarız