16 Haziran 2013 Pazar

MİSKET KÖFTELİ ENGİNAR

 MİSKET KÖFTELİ ENGİNAR

Malzemeler

5 adet enginar ( enginar sayısını arttırabilirsiniz )
300 g dana kıyma
2 adet kuru soğan
2-3 adet paprika kırmızı biber 
1 kase mısır
1 adet havuç
1 adet domates
1 adet limon
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
1 paket krema
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
Kıyma harcı için karabiber, tuz, kırmızı biber, kekik ( dilediğiniz baharatlar )


Yapılışı

Enginarlar yıkanıp limonla ovularak, yemeklik doğradığımız soğanların üzerine dizilir ve 2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı eklenir. Enginarların seviyesine kadar ilave ettiğimiz su ile diri kalacak şekilde pişirilir.

Diğer tarafta, havuçlar küp küp doğranarak zeytin yağı ilavesi ile sotelenir,  paprika bibeler, havuçlarla uygun olacak şekilde doğranıp eklenir. Mısırlar ve sonrasında küp küp kestiğimiz domatesimiz de ilave edilerek pişirmeye devam edilir. 

Kıymamıza soğan rendelenip, baharatlar ilave edilerek, güzelce yoğurulur. Misket büyüklüğünde yuvarlaklar oluşturulup, sıvı yağda ( zeytin yağı riviera ) kızartılır ve hazırladığımız sebzelerin üzerine ilave ediler. Malzemelerimizin üzerine hemen kremamız da eklenip 4-5 dakika pişirilir ve 
ocağın altı kapatılır.

Malzemelerin ENGİNAR'la buluşması ve fırına yolculuk;

Bir borcama , birlikte pişmiş olduğu soğanlarla enginarlarımız yerleştirilir , hazırlamış olduğumuz köfteli sebze harcımız enginarların ortasına olabildiğince doldurulur. Artan malzememiz borcamımızın boş kalan kısımlarına dağıtılır. Son olarak rendelenmiş kaşar peynirimiz eklenerek hafif eriyip üstü pembeleşene kadar , 180 derece fırında pişirilir. 

Afiyet olsun














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder