LİMONLU CHEESECAKE
Yakışıklı oğlumun isteği üzerine, ilk kez denediğim limonlu cheesecake çalışmam, sevgili eşim ve oğlum tarafından, başarılı bulundu. Bende sizlerle paylaşmak istedim.
Malzemeler:
Tabanı;
2 paket burçak bisküvi
100g tereyağı
Kreması;
400g labne peyniri
3 adet yumurta
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 adet limon kabuğu rendesiYarım su bardağı yoğurt
Limon sosu;
50g tereyağı
1 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay bardağı limon suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı nişasta
Tabanın Yapılışı:
Bisküviler un haline gelene kadar ufalanır, 100g tereyağı ile buluşur, tabana mümkünse kelepçeli bir tabana, güçlü bir şekilde bastırılarak yayılır ve buzdolabına konulur.
Kremasının Yapılışı
Yumurtalardan birinin sarısını ayırarak, diğar yumurtalar bir su bardağı şeker ilavesiyle çırpılır. Sonrasında, 4 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı mısır nişastası, 1 paket vanilya, limon kabukları rendesi, 400g labne ve yarım su bardağı yoğurt ilave edilerek akışkan bir krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
Buz dolabına koymuş olduğumuz taban çıkarılarak, üzerine kremamız dökülür. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında, 40-45 dakika pişirilir. Büskivinin ve kremanın çatlamaması için, fırının alt bölümüne, bir tepsi içinde su konulur. Fırın kapağı hafif açılarak, cheesecakemiz burada soğumaya bırakılır.
Limon Sosu;
Malzemelerin tümü cam bir kasede karıştırılır. Homojen bir hale getirilir. Ben mari usulüyle pişirilir ( bir tencereye su koyup kaynatıyoruz. Suyun üzerine limon sosumuzun olduğu kaseyi oturtuyoruz ) . Limon sosumuz ılınmaya bırakılır. Ilındıktan sonra fırında soğumuş olan cheesecakemizin üzerine soumuz dökülerek buzdolabına kaldırılır. En az 6 saat bekledikten sonra servise hazırdır.
Afiyet olsun
Not: Bana kalırsa yağlı kağıt kullanmayın, kalıbı yağlayın. Keza sunum istenilen şıklıkta olamıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder