KANDİL SİMİDİ
Malzemeler;
150 g tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
4/1 çay bardağı sirke
4,5 - 5 su bardağı un
2 yumurta ( sarıları içine, beyazları üzerine )
1,5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
Susam, çörek otu ( üzeri için )
Yapılışı;
Susam, çörek otu ve yumurta akları hariç tüm malzemeler derin bir kapta güzelce yoğurulur. Hamurumuz kulak memesinden biraz daha yumuşak olmalıdır. Hamurumuz sert olduğu taktirde zeytin yağı ilave ederek yumuşatabilir, çok yumuşak olduğu taktirde, biraz un ilavesiyle toparlayabiliriz. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, halka şekli vererek, önce yumurta aklarına, sonra ister çörek otu, isterseniz susama bulayarak yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizilerek, 180 derecede önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder