16 Haziran 2013 Pazar

MİSKET KÖFTELİ ENGİNAR

 MİSKET KÖFTELİ ENGİNAR

Malzemeler

5 adet enginar ( enginar sayısını arttırabilirsiniz )
300 g dana kıyma
2 adet kuru soğan
2-3 adet paprika kırmızı biber 
1 kase mısır
1 adet havuç
1 adet domates
1 adet limon
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
1 paket krema
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
Kıyma harcı için karabiber, tuz, kırmızı biber, kekik ( dilediğiniz baharatlar )


Yapılışı

Enginarlar yıkanıp limonla ovularak, yemeklik doğradığımız soğanların üzerine dizilir ve 2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı eklenir. Enginarların seviyesine kadar ilave ettiğimiz su ile diri kalacak şekilde pişirilir.

Diğer tarafta, havuçlar küp küp doğranarak zeytin yağı ilavesi ile sotelenir,  paprika bibeler, havuçlarla uygun olacak şekilde doğranıp eklenir. Mısırlar ve sonrasında küp küp kestiğimiz domatesimiz de ilave edilerek pişirmeye devam edilir. 

Kıymamıza soğan rendelenip, baharatlar ilave edilerek, güzelce yoğurulur. Misket büyüklüğünde yuvarlaklar oluşturulup, sıvı yağda ( zeytin yağı riviera ) kızartılır ve hazırladığımız sebzelerin üzerine ilave ediler. Malzemelerimizin üzerine hemen kremamız da eklenip 4-5 dakika pişirilir ve 
ocağın altı kapatılır.

Malzemelerin ENGİNAR'la buluşması ve fırına yolculuk;

Bir borcama , birlikte pişmiş olduğu soğanlarla enginarlarımız yerleştirilir , hazırlamış olduğumuz köfteli sebze harcımız enginarların ortasına olabildiğince doldurulur. Artan malzememiz borcamımızın boş kalan kısımlarına dağıtılır. Son olarak rendelenmiş kaşar peynirimiz eklenerek hafif eriyip üstü pembeleşene kadar , 180 derece fırında pişirilir. 

Afiyet olsun














17 Mart 2013 Pazar

ŞEKER HAMURU YAPIMI

ŞEKER HAMURU YAPIMI
 
 
 
 
 
Bence uğraşmayın, hazır alın :)

OTLARLA GELEN ÜÇ LEZZET

OTLARLA GELEN ÜÇ LEZZET
Kadınlarımızın kendi elleriyle toplayıp, bizlerin rahatlıkla ulaşabileceği semt pazarlarında son zamanlarda sıkça rastladığımız ebegümeci, yabani pazı, radika, rezene ve adını bilmediğimiz çeşit çeşit otlar. Pazarlarımızın bu bölümüne mutlaka uğramanızı tavsiye ederim. Ben SEVGİLİ ANNECİĞİMİN  Heybeli Adadan topladığı otları kullandım. Sizlere pratik ve oldukça keyifli, üç çeşit lezzet sunuyorum. Afiyet olsun. 


Malzemeler :

1,5 kg karışık ot
1 büyük baş kuru soğan
1 adet limon
3-4 diş sarımsak
1 büyük kase yoğurt ( evde kendim mayalıyorum )
3 adet yumurta
Tuz
Pul biber
1 tencere kaynar su

Yapılışı :
Otlarımız 5-6 kez bol suda yıkanıp, sonrasında sirkeli suda 30 dakika bekletilerek, tadı buruk olan otlar kaynar suda iki-üç dakika bekletilip çıkartılır. Diğer tarafta soğanımız küçük küçük doğranıp, sıvı yağ ile birlikte rengi dönene kadar kavrulur. Yabani pazılarımız, orta büyüklükte doğranarak kavrulan soğanlarımızın içine ilave edilir. Bir iki karıştırıldıktan sonra, kaynar suya atıp çıkardığımız otlarımz da orta büyüklükte doğranarak, pişmekte olan diğer otlarımızın üzerine ilave edilir. Bu arada tuz ve pul biber de eklenerek üç dört dakika daha pişirilir. Pişen otlarımızdan iki orta büyüklükte kap servis tabağına alınarak, bir kısmı tencerede bırakılıp üç adet yumurta kırılarak karıştırılıp, yumurtaların pişmesi sağlanır. Altı kapatılarak ılınmaya bırakılır. 
Diğer iki kaba aldığımız otlarımızdan birinin üzerine, sarımsaklı yoğurt gezdirilir, diğer otumuzun üzerine sarımsaklı limon gezdirilerek servise hazırlanır. Diğer yumurtalı otumuz da servis tabağına alınır.

Afiyet olsun.