5 Aralık 2012 Çarşamba

KİVİ

KİVİNİN OLGUNLAŞTIRILMASI 


Bahçenizden topladığınız yada pazardan aldığınız kivileriniz, sert ise ne yapmalısınız?

Geçen yıl bu yöntemi bilmediğim için, görümcemin bahçesinden toplayıp getirdiği ve oldukça fazla kivilerim, olgunlaşmasını beklerken, daha da sertleşerek yenmeyecek duruma geldi. Bu yıl yine ablamızın, bir yöntemle birlikte getirdiği, henüz olgunlaşmamış kivilerimz, bu sene afiyetle yendi. 

Kiviler, bir bez torbaya doldurulur. Bir elma ilave edilerek ağzı kapatılıp, güzelce bağlanır. 8-10 gün karanlık bir yerde bekletilir ve afiyetle yenir. 

Not: daha fazla bekletmeyin, çürütebilirsiniz.


1 Aralık 2012 Cumartesi

İNCİR UYUŞTURMASI ( İNCİR UYUTMASI )

İNCİR UYUŞTURMASI ( İNCİR UYUTMASI )


Bizim Oralarda " İncir Uyuşturması " Diğer Şehirlerde " İncir Uyutması " olarak adlandırılan hem sağlıklı , hem kolay , hemde şahane bir lezzet ... Çocukluğumun en sevdiğim tadı . Güzel annem bu tatlıyı hazırladığı gün biz çocuklar , özelliklede ben sanki bayram gelmişcesine mutlu olur ve sabısızlıkla yiyeceğimiz saati beklerdik , küçük bir Kedi gibi ...
Malzemeler;

Yarım kilo kuru incir
Yarım çay bardağı toz şeker
1,5 kg kaynamış ve yaklaşık 10 dakika beklemiş süt

Yapılışı;
Öncelikle kuru incirlerimiz, küçük küçük doğranır. Bir kısmı genişce bir kaba alınır, üzerine yarım çay bardağı toz şekerimiz ilave edilir. İncirlerin üstüne bir su bardak sıcak süt eklenerek, kaşığımızın arkasıyla, güçlü bir şekilde ezilir, sütle birleşmesi ve incirin yumuşaması sağlanır. Bu şekilde sütümüz ve incirimiz bitene kadar, aynı işlem tekrar edilir. Servis kaselerine çok fazla olmayacak şekilde doldurularak, üstü çay tabaklarıyla kapatılıp, yoğurt mayalar gibi bir örtüyle sarılıp, iki saat bekledikten sonra buzdolabına kaldırılır.  
Afiyet olsun.
Not: Ben ellerimi çok iyi bir şekilde yıkayıp incirlerle sütü parmaklarım yardımıyla eziyorum, blender yada rondo kullanıldığı taktirde aynı lezzette olmadığını düşünüyorum.






 





14 Ekim 2012 Pazar

EVDE KAHVALTI KEYFİ

EVDE KAHVALTI KEYFİ

Dışarıda kahvaltı etmek isteyen, iki balık erkeğini evde kahvaltı yapmaya ikna etmiş boğa burcu kadını olarak, bu güzel masayı paylaşmak istedim. Sevdiklerinizle ve dostlarınızla mutlu masalarda buluşmanız dileğiyle, iyi pazarlar.


22 Eylül 2012 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI CEVİZLİ KABAK TARİFİ

Kabağı hiç sevmediğim halde, neredeyse sabah, öğle ve akşam yiyebileceğim bu tarifimi sizinle paylaşmak istiyorum;

ZEYTİNYAĞLI CEVİZLİ KABAK TARİFİ

Malzemeler:
3 adet kabak
3 adet iri soğan
3 adet domates
2 diş sarmısak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı şeker
Yeterli miktar tuz
Çeyrek limon
1 çay kaşığı kırmızı biber
Süslemek için dereotu ve ceviz.

Yapılışı:

Soğanlar soyulur, kabaklar yıkandıktan sonra, başı ve alt kısmı incecik kesilir. Ortaboy bir tencereye, evvela kabaklar kabukları soyulmadan iri iri doğranır. Sarmısaklar minik minik kesilir, soğanlar ortadan ikiye kesilip, yarım ay biçiminde doğranır. Üzerine domatesler küp küp doğranır, zeytinyağı, tuz, limon, kırmızı biber ve şeker ilave edilip tencerenin kapağı kapatılarak, 15-20 dakika pişirilir.

Not: Su ilave etmeye gerek yoktur, domatesin suyu yeterli olacaktır.

Pişen kabaklar tenceresinde soğutulur ve servis tabağına alınır, üzerine ceviz serpilerek dereotu ile süslemesi yapılır.

Afiyet olsun.



24 Haziran 2012 Pazar

Bezelye Bitmek Üzere

Arkadaşlar bezelye bitmek üzere, elinizi çabuk tutun, bol ve ucuzken alıp derin dondurucuda depolayın, kış günlerinde kurtarıcınız olacaktır. Ben depoladım bile...








9 Haziran 2012 Cumartesi

Heybeliada da en sevdiğim sokak


Heybiliada ' da En Sevdiğim Sokak gerçekten ... 
Küçüçük bir kız çocuğu iken ( 5- 6 yaş ) 
Yağmurlu bir günde,
 babamın elinden tutup bu yolda yürürken , 
Masal Ülkesinde Olduğumu düşünüp hayallere dalardım ... 
Ben, O Adanın Küçük Prensesi , Babamda Kralıydı ...