22 Eylül 2012 Cumartesi

HAMSİ ZAMANI

HAMSİ ZAMANI

Kasım ayı gelmeden, deniz iyice soğumadan lezzetli bir hamsi yiyemezdik. En azından ben hamsi konusunda biraz huysuz olduğumdan Karadeniz hamsisi dışında, hamsi yiyemezdim. Bu sene hamsi gerçekten lezzetin doruğunda, hem de çok uygun. Tüm hamsi severlere şiddetle tavsiye ederim, haftanın iki günü mutlaka yenmeli. Ev kokar diye endişe ediyorsanız dert etmeyin derim.
İmkanınız varsa büyükçe bir balık tavası ( benim tavam 34 cm ) alın, yaklaşık bir kilo balığı tek seferde pişirebilirsiniz. Hamsiyle bile mutfağımın kokmadığına inanabilirsiniz. 

GÜZELCE YIKANIR VE SUYU SÜZÜLÜR
DERİN BİR KABA UN KONULUR, ALTINA BİR GAZETE SERİLİR Kİ  TEZGAHINIZ  KİRLENMESİN

TAVA YAĞLANIR, ZEYTİN YAĞI RİVİERA, BÖYLECE OMEGA 3  BOŞA GİTMEZ
KISIK ATEŞTE, GÜZELCE DİZİYORUZ
ORTA ATEŞTE PİŞERKEN


KÜÇÜK BİR ÇATAL YARDIMIYLA, ORTASINDAN PİŞTİĞİNİ KONTROL EDİYORUZ

ÇEVİRMEYE HAZIRLAR

Resim yazısı ekle



ÇEVİRDİKTEN SONRA, BİRAZ DAHA YAĞ İLAVE EDİYORUZ



AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder